Obsah stránky

NAHORU

3. MÍSTO PRO RADOTÍN!



logo Biblioweb 2011

Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR (SKIP) zorganizoval již dvanáctý ročník (popáté pod záštitou Asociace krajů České republiky) BIBLIOWEBu, soutěže o nejlepší webovou prezentaci knihovny.

Tato soutěž měla inspiraci v soutěži Zlatý erb. Zde se vyhodnocují webové stránky a elektronické služby obcí a měst a letos v této soutěži slavily úspěch oficiální webové stránky naší městské části www.praha16.eu, které získaly v Praze 3. místo.

Ve dnech 21.2.2011 až 10.3.2011 zhodnotila odborná porota webové stránky 61 veřejných knihoven, které se přihlásily do letošního ročníku soutěže BIBLIOWEB.
Žádným až deseti body byla hodnocena kvalita obsahu stránek, design stránek, možnosti komunikace stránek s uživatelem (formuláře na psaní do knihovny, na objednávání novinek, online předregistrace, rezervace a prodlužování dokumentů), použití technologií Web 2.0 (OPAC 2.0, RSS, blog, facebook, wiki, sdílení obrazových dat apod.), aktuálnost stránek, kvalita písemné koncepce webu a důležitým kritériem byla přístupnost stránek pro handicapované uživatele.

Knihovny byly letos rozděleny do tří kategorii, podle počtu obyvatel.
V kategorii od 3tisíc do 20tisíc obyvatel obsadily webové stránky radotínské knihovny 3.místo!  smile
Předběhly nás jen vítězná knihovna Ústí nad Orlicí a druhá Česká Třebová.

V hlasování široké veřejnosti jsme mezi všemi 61 přihlášenými knihovnami získali 4. místo.
Všem, kteří nás podpořili svým hlasem, moc děkujeme!!!

Z ocenění máme velkou radost a motivuje nás k dalšímu vylepšování webu, věříme, že uživatelé na stránkách najdou a získají co nejkomplexnější informace o dění v knihovně.
Také doufáme, že ocenění přispěje k rozšíření povědomosti o možnostech online přístupu do knihovny a rozšíří využívání služeb, které web nabízí.

Budeme rádi, pokud nám napíšete, co Vám na našem webu schází, co byste rádi přidali či změnili.

 Podrobné výsledky


4.duben 2011
NAHORU



AKTUALIZOVÁNO:           webmaster