Obsah stránky

NAHORU

VOJTOVY KAPSY




Vojtovy kapsy Od 1.listopadu 2015 do 31.ledna 2016 si můžete v naší knihovně prohlédnout soubor fotografí Evy Vychodilové nazvaný Vojtovy kapsy.

Autorka říká:
Moje kamarádka Zuzka, která žije s rodinou ve Frankfurtu nad Mohanem, mi před třemi lety vyprávěla o výstavě německé umělkyně Moni Port. Instalace nesla název Pssst a skládala se z několika desítek plexisklových krabiček, v nichž byly věci vysypané z dětských kapes. „Hosentaschenfundstücke“, které autorka sesbírala od dětí z mnoha evropských měst, mi vnukly nápad začít si fotit poklady, které nosí po kapsách náš nejstarší syn. Na rozdíl od jeho mladší sestry, která má ve své kapse většinou maximálně posmrkaný papírový kapesník, sbírá Vojta všechno možné. Nejčastěji z kalhot a bund vytahuju papírky od bonbónů nebo kostičky Lega, často však mezi ně zabrousí zátky, víčka, šroubky, kameny, kaštany a další přírodniny, případně rozličné neidentifikovatelné železné předměty a zbytky rozbitých přístrojů a hraček nebo třeba i modelína, kusadla neznámého brouka, gumičky, provázky a mince.

Všechny fotografie, které během uplynulých tří let vznikly, jsou upraveny filtrem Nashville aplikace Instagram.

Z těch nejzajímavějších kombinací nalezených konkrétní den v některé z Vojtových kapes jsem poskládala deset diptychů.



Eva Vychodilová Eva Vychodilová (* 1978 v Ostravě)
Vystudovala žurnalistiku a masovou komunikaci v kombinaci s mezinárodními studii na Karlově univerzitě. Jako novinářka a editorka spolupracovala s řadou tištěných a internetových médií, momentálně se věnuje hlavně psaní beletrie a pohádek. S manželem a třemi dětmi žije v Černošicích. Fotografuje v podstatě už od dětství, prvním výstavním souborem autorky byl projekt K moři s knihou, který byl k vidění v radotínské knihovně před pěti lety. Před třemi lety se tamtéž uskutečnila její výstava Valencie na druhou.



NAHORU



AKTUALIZOVÁNO:           webmaster