Obsah stránky

NAHORU

CESTA ZA LIDMI Z "DOBY KAMENNÉ“
západní Papua, ostrov Papua-Nová Guinea - fotografie



Irena Helmová JUDr.Irena Helmová je advokátkou s více jak 20 letou praxí. Je majitelkou zavedené advokátní kanceláře se sídlem na Praze 5.
Jako odpočinek od náročné práce volí formu cestování a to zejména po asijských zemích.
V roce 2014 si splnila svůj dlouholetý sen – návštěvu kmenů žijících na ostrově Papua – Nová Guinea, konkrétně v západní Papui (dříve Irian Jaya) – Západní Nová Guinea.
Od 17.11. – 7.12.2014 prožila neopakovatelný pobyt mezi rodinami kmene Kombajů, kterým se také říká „stromoví lidé“, kvůli výstavbě obydlí v korunách stromů.
Vystavené fotografie zavedou návštěvníka mezi lidi „z doby kamenné“. Ukáží kontrast mezi naší „moderní dobou“ a „přírodním způsobem života“ obyvatel západní Papui.
Autorka se snažila zachytit každodenní zvyky obyvatel, této ještě tak málo probádané části ostrova, včetně způsobu oblékání“, stravování, atp. Doufá také, že výstava alespoň částečně přiblíží život a krásu lidí západní Papui a třeba i někoho zláká k návštěvě tohoto úžasného místa.


Výstavu si můžete v naší knihovně prohlédnout od 12. září do 27. října v otevírací době knihovny, tj. po, stř, čtv vždy od 9 do 12 a od 13 do 18 hodin.



PLAKÁT
plakát na výstavu - nové okno


FOTOGALERIE






30.srpen 2016
NAHORU