Obsah stránky

NAHORU

Výstava ilustrací z pohádkového příběhu o víle Puntičce


První výstava nového školního roku v radotínské knihovně bude věnována dětem. Prostory ozdobí barevné ilustrace Michaely Vilhelmové Susové z pohádkového příběhu o víle Puntičce a její dobrodružné pouti za kocourem Proužkem. Příběh o přátelství, pomoci a nových výzvách napsala černošická spisovatelka Eva Vychodilová a vydalo ji dobřichovické nakladatelství KAVA-PECH.

Výpravná pohádka Puntička je určena dětem v předškolním věku a v prvních třídách školní docházky. V kulisách dojemného i zábavného příběhu se malí čtenáři učí, jak překonávat překážky, které před nás život klade.

Ilustrátorka svými obrázky, které jsou pro dokreslení pohádkových příběhů pro nejmenší zejména v dnešní době velmi důležité, dokonale vystihla náladu příběhu," říká autorka knihy Eva Vychodilová.
Nelehké putování z Rostlinkova do Štěrkova ztvárnila Michaela Vilhelmová Susová osmi desítkami ilustrací.
“Učím výtvarný obor na základní umělecké škole a díky Puntičce jsem si splnila dlouholetý sen ilustrovat dětskou knihu,” říká ilustrátorka.

Výstava potrvá od 11. září do konce října, na říjen připravujeme autorské čtení a besedu s autorkami knihy.



O AUTORKÁCH:

Eva Vychodilová Eva Vychodilová (*1978)
Pochází z Ostravy, kde absolvovala gymnázium, následně vystudovala žurnalistiku, mediální a mezinárodní studia na Karlově univerzitě v Praze. Jako novinářka a editorka spolupracovala s řadou tištěných a internetových médií, momentálně pracuje pro neziskový sektor.
V loňském roce jí v nakladatelství Host vyšla pohádková knížka Kouzelné tkaničky, letos vydalo nakladatelství Ikar její povídky pro dospělé Někdy je potřeba prohodit role.
S manželem Ondřejem má tři děti.



Eva Vychodilová Michaela Vilhelmová Susová (*1987)
Je absolventkou Střední uměleckoprůmyslové školy (SUPŠ) v Praze, má pedagogické vzdělaní a je studentkou Fakulty umění a architektury na Technické univerzitě v Liberci. Od roku 2008 vyučuje výtvarný obor na ZUŠ a připravuje studenty na střední a vysoké umělecké školy. V Kostelci nad Labem, odkud pochází, má výtvarný ateliér.
S manželem Oldřichem Vilhelmem vychovává dva syny.



Puntička v katalogu

PLAKÁT





24. srpen 2023
NAHORU



AKTUALIZOVÁNO:           webmaster