Obsah stránky

NAHORU

NOC S ANDERSENEM



Letošní Noc s Andersenem (či v případě naší knihovny spíše Den s Andersenem) připadla na pátek 1. dubna a byla ve znamení hned dvou spisovatelů – Miloše Macourka a Jana Karafiáta.

Od rána do večera se v knihovně vystřídaly děti z osmi tříd Základní školy Praha – Radotín. Každá třída si vybrala jednoho z již zmíněných spisovatelů a od toho se už odvíjel program, který jsme měli pro děti připravený. Nejprve jsme začali seznámením s životem a tvorbou, byť je potřeba říci, že některé děti Miloše Macourka či Jana Karafiáta už alespoň částečně z knížek či z televize znaly. Samozřejmě došlo také na čtení.
Velký úspěch (nejen) u dětí sklidila pohádka Jakub a dvě stě dědečků od Miloše Macourka, kde Jakub pěstoval nejprve panamáky a pak také dědečky.
Karafiátovy Broučky bychom nestihli přečíst celé, ale i úryvek se všem moc líbil.
Ke konci návštěvy v knihovně musely děti trochu potrápit svoje mozkové závity – čekal na ně totiž test, který měl ukázat, co všechno si z našeho povídání pamatují. Při vyhodnocení hrála roli nejen správnost, ale i rychlost.

Další program měly paní učitelky pro děti připravený večer ve škole. A právě v jeho průběhu pak vznikaly obrázky, které jsou nyní k vidění v dětském oddělení naší knihovny.



FOTOGALERIE


FOTOGALERIE Výstava obrázků


17.květen 2016
NAHORU