Obsah stránky

NAHORU

NENECHTE SVŮJ MOZEK STÁRNOUT



Také se Vám stává, že si ve vlaku najednou nemůžete vzpomenout, zda jste zamkli dveře od domu nebo ne? Hledáte doma klíče, mobilní telefon nebo brýle? Existují jednoduché techniky, které Vám pomohou se tohoto problému zbavit. Kromě nich existuje (a funguje) ještě řada dalších, které může každý z nás využít v běžném životě. Tyto techniky a jejich praktikování a rozvíjení mají ale ještě jeden velmi příjemný bonus. A sice, že velmi efektivně trénují mozek, nenechávají ho hloupnout a pomáhají tak vlastně zpomalovat stárnutí.

Místní knihovna Radotín proto připravila ve spolupráci s trenérkou paměti Ing. Hanou Habartovou v rámci akce Březen-měsíc knihy a Národního týdne trénování paměti besedu a navazující kurz s názvem Nenechte svůj mozek stárnout. Na besedě si budeme povídat o nejběžnějších životních situacích, v nichž míváme pocit, že se naše paměť zhoršuje. Podíváme se na to, proč tomu tak je, jak s takovými situacemi naložit. Ukážeme si také, že to s naší pamětí možná není tak špatné, jak si někdy myslíme.

V navazujícím kurzu v rozsahu 10 lekcí půjdeme více do hloubky a naučíme se mnemotechniky, díky nimž si můžeme zapamatovat prakticky cokoliv, co si zamaneme. Ukážeme si, jaké, často netušené, schopnosti náš mozek má. Součástí každé lekce budou také cvičení a aktivity podporující i další kognitivní funkce (např. pozornost, logika, spolupráce obou mozkových hemisfér).

Kurz poběží od 8. dubna každý pátek dopoledne od 9.00 do 10.00, cena kurzu je 800 Kč.

Doporučujeme rezervaci míst buď osobně v knihovně, nebo přímo u lektorky na tel. č. 603 383 523 či e-mailu barevnystrom@seznam.cz.


FOTOGALERIE


trénink paměti plakát


23.březen 2016
NAHORU